De makers

Concept/regie/dramaturgie
Wilma van Splunder en Louise de Koning
In 2004 maakten Wilma en Louise hun eerste gezamenlijke voorstelling bij de Amsterdamse studentenvereniging Particolarte. Sindsdien werken zij vaker samen. Muziek en menselijk contact vormen vaste onderdelen in hun werk. In hun voorstellingen spreken zij het publiek op een creatieve en verrassende manier aan.

Wilma van Splunder
Wilma is theatermaker en theaterdocent, afgestudeerd als docent drama aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zij geeft onder andere les op de jeugdtheaterscholen Hofplein Rotterdam en Theatraal IJburg. Daarnaast verzorgt zij educatie rondom schoolvoorstellingen in de Krakeling en maakt zij haar eigen voorstellingen, met professionals, amateurgezelschappen, kinderen en jongeren. Met haar eigen voorstelling Schoenenzaak Anders stond zij o.a. op het Amsterdamse Fringe festival 2010. Hiernaast regisseerde Wilma ‘Sangria’, gespeeld door volwassenen amateurgroep De Spelers, waarbij Louise de dramaturgie deed.

Louise de Koning
Louise studeerde theaterwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Zij is freelance dramaturg en werkt als nagesprekleider voor de Koninklijke Schouwburg (Den Haag) en Theater Bellevue (Amsterdam). Ook verzorgde zij inleidingen voor Theatergroep Suburbia en zat in de jury van het jongerentheaterfestival TJOF van Markant (Apeldoorn). Hiernaast is zij werkzaam op het gebied van theaterproductie, -publiciteit en –educatie, momenteel voor het LAKtheater in Leiden.

Spel
Marloes Geers, Cyrelle Faillé, Sarah Sötemann

Cyrelle Failé
Cyrelle Failé is in 2009 afgestudeerd als theatermaker en docent aan de theaterschool in Utrecht. Tijdens haar studie specialiseerde ze zich in muziektheater en jeugdtheater. Naast haar freelance bestaan als theaterdocent en educatie-ontwikkelaar maakt en speelt ze verschillende muziektheatervoorstellingen; zoals haar eigen productie 'Zaanse Kermis' (www.zaansekermis.nl), de kindervoorstelling 'Hij is James, cowboy James' van theatergroep Amistad (www.theatergroepamistad.nl) en de interactieve performance 'De Spiegelkamer'. Hiermee speelde ze in diverse theaters, festivals en scholen.


Marloes Geers
Marloes (www.marloesgeers.nl) studeerde Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en volgde daarna de acteursopleiding aan Theaterschool De Trap, waar ze in 2010 afstudeerde. Marloes is freelance actrice en heeft gespeeld in vele toneelproducties, zoals ‘Zaanse Kermis’, ‘Zing nog eens Louisette’, ‘Angst en Ellende’, ‘Platonov’, ‘De Revisor’, ‘MacBeth’ en ‘A Midsummernight’s Dream’. Verder was Marloes op het Nederlands Film Festival te zien in de korte film ‘De Laatste Dag’ en was ze jarenlang co-presentator van de Meezingbioscoop.


Sarah Sötemann
Sarah is korte tijd begonnen op het conservatorium van Amsterdam met schoolmuziek, daarna heeft zij 2 jaar klassiek zang op het Koninklijk Conservatorium gestudeerd en toen 4 jaar kleinkunst op de Koningstheater akademie in Den Bosch. In haar laatste jaar daar tourde zij met De Bloeiende Maagden "Donkey God en het Bonussacrament" met wie zij ook op de Boulevard 2008 stond en in 2007 met "op weg naar O(z) ss". Ze heeft verschillende korte, solo muziektheater voorstellingen gemaakt met liederen van oa. Brel, Shaffy Brecht ea. waarmee ze op kleine festivals heeft gespeeld.(oa.Theater van't Vat, Straattheaterfestival Maastricht en Pyromanie). In 2009 ontving zij de eervolle vermelding van beste actrice voor haar rol in de 48-hours film Regenmakers. Waarna zij nog 2 korte films maakte. Momenteel volgt zij bij de Paul Dekker acteerstudio Meisner lessen. (alvolgens de Sanford Meisner methode).


Muziek
Ewoud Kieft
Ewoud Kieft is muzikant en schrijver. Na jaren in de Engelstalige folkbands Goesting en Curling te hebben gespeeld werkt hij nu aan zijn eerste Nederlandstalige EP.

Fotografie
Gerrit van Boxtel - http://www.gerritvanboxtel.nl/